LTV de Hartel

In Spijkenisse-noord, dichtbij het Hartelkanaal, ligt aan de Voorweg nr. 2 tennispark 't Kleine Bos. In de beschutting van de bomen liggen daar onze 6 tennisbanen. Die zijn allemaal voorzien van ledverlichting. De ondergrond
(pro vision all weather) speelt bijna hetzelfde als op gravel, maar we kunnen er wel het hele jaar op spelen. Verder valt het oog meteen op het mooie clubhuis met terras. Dit is het gehele jaar het sociale middelpunt van de vereniging.

De Hartel is opgericht in 1966 en was daarmee de eerste tennisvereniging in Spijkenisse. Het aantal leden bedraagt momenteel rond de 300, waarvan ongeveer 60 puppy-, jeugd- en juniorleden.

L.T.V. De Hartel speelt competitie met +/- 35 teams, zowel op landelijk- als districtsniveau.
Verder organiseren we elk jaar enkele prestatieve toernooien (zowel open toernooien als toernooien waaraan alleen onze eigen clubleden mogen meedoen). En natuurlijk zijn er de nodige gezelligheidstoernooien en het racketwisselen. Deze laatsten zijn vooral bedoeld voor de recreatieve tennissers. Het clubhuis en terras vormen ook dan het sociale centrum van onze vereniging.

Tussen de competities, toernooien en evenementen zijn onze banen het gehele jaar voor de leden ter beschikking om op eigen gelegenheid te gaan tennissen. Samen met de leden waarmee u wilt spelen reserveert u gewoon een baan (met uw tennispas op het digitale afhangbord in de hal van het clubhuis).

Als lid van De Hartel kunt u natuurlijk ook tennisles nemen. De lessen zijn gewoon op ons park. We houden er een baan voor beschikbaar. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen bij de contributie, alleen de selectietraining voor de jeugd wordt voor een deel door de vereniging gesubsidieerd. Zeker voor jeugd en beginners is het volgen van tennislessen zeer aan te bevelen. Er zijn elk jaar 2 series lessen : zomerlessen en winterlessen. De zomerlessen starten in de eerste week van april, de winterlessen in de eerste week van oktober. Op deze website vindt u onder "Tennisles" alle informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.

Naast het bestuur kent onze vereniging vele commissies, die voor een heel groot deel het reilen en zeilen in onze vereniging inhoud geven. Hierdoor is de Hartel een club zoals een vereniging behoort te zijn; "voor en door de leden". Mede om die reden hebben we de banen en het clubhuis in eigen beheer. Dat komt de clubgeest ten goede en we kunnen de prijzen op die manier laag houden. Daarbij biedt het doen van een bardienst, net zoals het meedoen aan bijvoorbeeld het racketwisselen, een goede gelegenheid om de mede-leden te leren kennen.