Tennissen in de Vesting in Hellevoetsluis

Binnen de vestingwallen van Hellevoetsluis, achter de bowlingbaan, ligt een van de oudste tennisbanen van Nederland. In 1894 werd er door marine-officieren de tennisvereniging United Service opgericht. Het was toen nog een grasbaan met schelpen aan de buitenkanten. In 1935 werd een betonbaan aangelegd. United Service heeft er nog tot 1974 gespeeld. In de vroegere tijd toen de Marine nog belangrijk was in Hellevoetsluis werd op deze baan regelmatig getennist door de officieren. Later speelden de notabelen van Hellevoetsluis en omstreken op deze fraai gelegen baan.

Tegenwoordig kan gelukkig iedereen op deze baan terecht om te tennissen. Dat kan met een relatief goedkoop jaarabonnement. De tennisbaan is het hele jaar door geopend van 09:00 uur - 23:00 uur voor de tennissport. Abonnees kunnen, na reservering, in principe elke dag spelen.

 

Voordelen van de tennisbaan:

De baan is gelegen in een rustig gebied, midden in de natuur met veel groen en vogels. Het lijkt wel een vakantiepark...

Je hoeft bij ons niet af te hangen.

Je kan minimaal 1 uur tennissen en als er daarna geen andere reserveringen zijn kan je als abonnementhouder gewoon doortennissen.

Bij ons hoef je geen bardienst te draaien of aan onderhoud te doen.